Kennel Ølenskjold v/John Tjøtta Aareskjold

Kennel Ølenskjold ble til I 1983 av far til John, Lars Johan Aareskjold som holder til i Ølensvåg , derav navnet Ølenskjold. Lars ( far ) var en av de første som begynte aktiv oppdrett av Akita som den ble kalt i de dager. I år 2000 ble rasen delt og det finnes nå en Japansk Type som heter Akita Inu og en Amerikansk variant som heter American Akita. Ølenskjold har hele tiden hatt den Amerikanske typen, også før rasedelingen. Vi importerte en rekke hunder fra England gjennom hele 80 og 90 tallet og var en viktig bidragsyter til rasens utvikling i Norden.  John ble etter hvert mer og mer engasjert i hundene og i en alder av 13 år ( rundt 1996) så startet han å bli med sin far rundt på utstillinger i både inn og utlandet og etter hvert overtok han handlingen av de fleste hundene på utstillinger. Etter hvert ble John deleier i Kennel Ølenskjold. John driver i dag sitt oppdrett ut ifra en gård på 100 mål som ligger rett i utkanten av Bryne sentrum på Jæren, ROGALAND. Rundt 2010 ebbet interessen til Lars ut og han avviklet etter hvert det aktive oppdrettet og det er per dags dato bare John som driver alene , selv om fremdeles Lars står som medoppdretter på hundene. Far og sønn Aareskjold har i alle år hevdet seg i toppen både nasjonalt og internasjonalt med sine Amerikanske Akita, Vestgøtaspets og Shibaer.

 Underveis har John også utviklet en stor interesse på Shiba og etter mye leting og undersøkelser så kjøpte han sin første shiba i 2007, etter det så har han ikke sett seg tilbake. Det har vært 9 år med fantastiske resultater i både inn og utland. 

Som trofaste og dyktige samarbeidspartnere har John de siste årene eid flere hunder sammen med Siri Larsen og Frode Ravndal på Jørpeland. I dag eier de 2 American Akita og 2 Shiba sammen. 

BIS Vinnere både Internasjonalt, Nasjonalt og Spesial

Årets mestvinnende oppdretter på både Shiba & Am Akita en rekke ganger

1 Verdens Vinner

1 Reserve Verdens Vinner

2 Reserve Europeiske Vinnere

2 Europeiske Junior Vinnere

7 Nordiske Vinnere

21 ! Norske Vinnere

4 Norske Junior Vinnere

4 Danske Vinnere

3 Dansnke Junior Vinnere

2 Svenske Vinnere

7 Nordisk Vinnere

3 Nordisk Junior Vinnere

1 Nordisk Veteran Vinner

9 Internasjonale Vinnere

3 Nordiske Championer

46 Norske Championer

12 Svenske Championer

7 Danske Championer

2 Italiens Champion

2 Finske Champion

1 Tysk Champion

1 Belgisk Champion

2 Luxemburg Champion

2 Nederkansk Champion

2 Slovakisk Champion

Kennel Ølenskjold har brukt Orijen/Acana siden 2012. Det har vært et bidragsyter til mange gode resultater og generelt sunne og friske hunder som vokser i normalt tempo og setter fin pels og god muskelmasse. John jobber også med fòret til daglig , gjennom sin stilling som Salgssjef i Morene Produkter AS som er importøren av Orijen/Acana til Norge.

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×